Histan Sista on alter egoni Marie Ilolan rakkauslapsi, joka valmistaa elämäniloisia vaatteita ja asusteita pääasiassa kierrätetyistä materiaaleista. Korjaan vanhan liiton tekeleitä, naitan uusia kangaspaloja toisilleen ja virkkaan uutta alkua haikailevan mekon kaulukseen jännittävän pitsin.

Oma pieni elämäni otti uuden suunnan, kun löysin itseni syksyllä 2013 puvustamasta teatteritaiteen opintoihini liittyvää lopputyötä. Halusin alkaa elää näkyäni ja arvojani todeksi sekä tehdä enemmän asioita, jotka tuottavat puhdasta nautintoa. Olen koko ikäni rakastanut häpeilemättä herkullisia värejä ja kaikkea kimaltavaa. Jossain teini-iän vaiheessa tulin siihen tulokseen, että on parasta alkaa ommella vaatteensa itse, jos haluaa mieleistä. Vanhemmiten mukaan on tullut myös ekologinen aspekti; maailmassa on jo ihan tarpeeksi rompetta enkä tahdo itse olla edesauttamassa sen lisääntymistä. Uskon myös siihen, että jokainen tekomme vaikuttaa isompaan kokonaisuuteen. Siksi kierrätysmateriaalit.

Histan Sista on tähän mennessä tehnyt pääasiassa erilaisia takkeja vanhoista vilteistä ja puuvillakankaista. Vähän hassuja, hitusen dramaattisia ja sopivasti hattaraisia! Nostalgikkona olen lisännyt takkien povareihin vanhoja paikkakuntaviirejä, jotka edustavat itselleni taistelua Kallio-kuplaa ja syrjäseutujen autioitumista vastaan. Valikoima on laajentumassa käyttövaatteilla ja asusteilla. www.histansista.com